Alternative Music Blogging

:: oorworm ::

Black Rebel Motorcycle Club :: 14/06/2008 :: AB, Brussel

17 juni 2008 by Nonkel Jos

Zaterdag de vertrouwde AB binnengewaaid waar een gevarieerd publiek een zeer sterke doortocht van Black Rebel Motorcyle Club mocht aanschouwen. Het begon allemaal nochtans moeizaam. Ondanks stampers als ‘Berlin’ en ‘Weapon Of Choice’ in het eerste half uur liet de band een vermoeide indruk. De songs werden zonder veel poespas afgevuurd en daarmee was de kous af.

Het was pas bij het uitschakelen van de distortion dat BRMC echt indruk maakte. Twee intrigerende solo momenten van Robert Levon Been en Peter Hayes zorgden voor een heerlijke sfeer waarna de bezieling in de band sloop. Wat volgde was een uur lang meesterlijk gebrachte bluesrock met psychedelische trekjes. BRMC harkte de beste songs uit hun vier albums bij elkaar en pakte door een foutloze set moeiteloos de AB in.

Magistraal hoe ze zonder enig showelement (of het moet de belichting zijn) het publiek helemaal laten opgaan in hun sfeer. Vol overgave en tot de laatste noot perfect gespeelde versies van onder andere ‘Howl’, Steal A Ride’, ‘All You Do Is Talk’ en afsluiter ‘Whatever Happened To My Rock And Roll' brachten mij en vele anderen in hogere sferen. Heerlijke avond ronkende rock&roll.

0 reacties: