Alternative Music Blogging

:: oorworm ::

VOX brengt Sonic Youth naar Boekenbeurs

05 november 2008 by Nonkel Jos


Nooit gedacht Sonic Youth met de Boekenbeurs te rijmen maar zie daar, zondag huiswaarts gekeerd met een boek onder de arm, getiteld: Goodbye 20th Century: A Biography of Sonic Youth. Vierhonderd pagina’s diepgravende literatuur over het reilen en zeilen van de band, gevonden op de geweldige stand van VOX. Een voor mij tot dan totaal onbekende postorder winkel van muziekboeken, gerund door Erik Peeters. Een aimabel man die moederziel alleen zijn stand recht hield met boeken gaande van ‘The History of the Gibson Guitar’ en ‘The Story Of The Ramones’ tot ‘The Meaning of Rock Music in American Pop Culture’. Honderden interessante titels over muziekcultuur, biografieën, tour verhalen, geschiedenis van genres (jazz, blues, rock, punk, metal, …) maar ook gitaar, bas en drum tabs, kalenders en de onverwoestbare Oor’s Pop Encyclopedie. Nooit eerder zoveel geschreven bladzijden over muziek bij elkaar gezien.

De man heeft een eenvoudige website waar een search engine via een Java applicatie draait. Voor alle muziekliefhebbers een onmisbare bron lectuur. Zeker eens gaan neuzen en voor wie toch zijn gading niet vindt, mailen naar vox@pandora.be.

Filed under , having

2 reacties:

.s zei

ow, zeer goeie tip...

Nonkel Jos zei

Wel jammer dat de search engine niet optimaal is. Verschillende titels die wel op de boekenbeurs lagen vind ik niet terug op de site. Desalniettemin fijne winkel :)