Alternative Music Blogging

:: oorworm ::

De legendes van morgen

05 januari 2008 by Nonkel Jos

Deze week gelezen in Humo (waar anders): de preselecties van Vlaanderens meest prestigieuze rock concours staan alweer voor de boeg, Humo’s Rock Rally 2008 wordt 11 januari afgetrapt in de Muziekodroom. Dè kans voor elke muzikant om eens niet in een koude parochiezaal of muf jeugdhuis te spelen. Helemaal klaar om geëerd te worden als de legendes van morgen. En ook al zijn het dan nog maar de preselecties, er staan alweer enkele boeiende namen op de affiches.

Meest in het oog springend is misschien wel The Hong Kong Dong, een gezelschap bestaande uit zoon en dochter van Kamagurka en lekker strategisch ergens rond Kerstmis nog in De Laatste Show gespot. Geen kwaad nummer trouwens dat ze daar brachten (het arty-farty kantje niet meegerekend).

Verder zien we The Arquettes uit Gent. Ook al her en der opgedoken en met hun single "It's a Relief" (DIY release!!) zo maar een plaats in de playlist van Studio Brussel behaald. Je zou ze voor minder bij de favorieten rekenen. Nog één naam die ik jullie niet wil onthouden: De Predikanten. Goed geoliede hiphop in het Nederlands van gasten die hun sporen in de Vlaamse underground al verdiend hebben.

Voor de rest blijven de grootste hofleveranciers van gruizige rock en aanverwanten nog steeds uit het Antwerpse en het Gentse komen. dEUS versus Soulwax zeg maar. Gegarandeerd vuurwerk dus, als de vlam in de pan slaat tenminste. Dat risico loop je nu eenmaal als je naar preselecties van een liedjeswedstrijd gaat zien. Al valt dat de laatste jaren goed mee op Humo’s Rock Rally, en al zeker voor zij die de finales haalden. Sla er de erelijst maar eens op na!

Of kijk eens naar de vandaag bekend gemaakte nominaties voor de MIA’s (what’s in a name…); tussen de Natalia’s en Clouseau’s van deze wereld vinden we de geweldige The Van Jets, niet toevallig de winnaar van de voorlaatste Rock Rally. (de laatste winnaar ‘The Hicky Underworld’ boert ondertussen ook verre van slecht!). En dan hebben we het nog niet eens gehad over de rake reviews in Humo! Een mens zou voor minder buitenkomen.

Alles over Humo’s Rock Rally 2008 vindt u hier.

Filed under having

0 reacties: