Alternative Music Blogging

:: oorworm ::

Steak Number Eight wint Humo's Rock Rally

18 maart 2008 by Nonkel Jos

Jammer genoeg geen Nonkel Jos op de Rock Rally finale en ook via de radio maar flarden van het Belgisch rocktalent opgevangen. In ieder geval nooit gedacht dat Steak Number Eight het ging halen. De groepsnaam deed de wenkbrouwen behoorlijk fronsen en het genre dat ze spelen is niet meteen hetgeen elke week tussen de Humo recensies te lezen valt. Bovendien werd het ultrahippe (kuch…) The Hong Kong Dong tot favoriet gecatapulteerd nog voor de Rally begonnen was. En dan was er nog de singer-songwriter Jasper Erkens die leuke songs koppelt aan het nodige lef en gezegend is met een karrenvracht talent.

Toch werd het Steak Number Eight. Wat zoekwerk op het internet brengt ons via MySpace en Youtube bij vetgeile slepende metal-rock, balancerend op de rand van psychedelisch aanmodderen en snoeihard headbangen. Jonge honden die niet bang zijn van verder te kijken dan drie powerchords en songstructuren uitvinden die aan elke rockschool voorbijgaan. Straf spul en dus volledig terecht door de genadeloze jury tot winnaar uitgeroepen. Geen geite-wollen-sokken pop, geen indie-rock naar Brits model maar gruizige kokende metal-rock uit Wevelgem. Alle non-believers check hieronder.



Binnen twee weken komt hun eerste CD uit, en als de songs die al te rapen zijn op het net daar een voorbode van moge zijn, wordt dit verplichte kost! By the way, moesten voor Graspop niet nog 7 bands bevestigd worden…? ;)

0 reacties: