Alternative Music Blogging

:: oorworm ::

The Ballroom Quartet :: 04/04 :: JH Blizzard (Melsbroek)

11 april 2008 by Nonkel Jos


Beter laat dan nooit en daarom toch nog snel laten weten dat Nonkel Jos vrijdag The Ballroom Quartet aan het werk zag. Een band die ondertussen al enkele jaren meedraait (ondermeer winnaars van Rockvonk in 2002) maar daar vooralsnog (te) weinig erkenning voor kreeg. The Ballroom Quartet bestaat immers uit bijzonder onderlegde muzikanten en spelen een niet alledaagse mix van een karrenvracht aan stijlen op al even niet alledaagse instrumenten. Van klassieke mandoline en viool over accordeon tot een buitenaardse tuig op radiogolven.

Tussen de soep en de patatten zouden we The Ballroom Quartet in het hokje folk kunnen duwen, maar geloof me, hier zit rock&roll in. Soms slepend met de viool, dan weer uptempo met de accordeon of lekker schizofreen met de effectenbak (wij telden 13 pedaaltjes). Na het optreden hun nieuwe CD ‘Soundmanifest’ gekocht, uitgebracht in eigen beheer en verdeeld door Lowlands. Fijne muziek voor onderweg die gerust wat meer aandacht mag krijgen. Een soort electro-acoustische wereldreis waar je met een goed gevoel van terug keert.

Check zeker de myspace en de agenda want The Ballroom Quartet is bezig aan een heuse tour langsheen de kelders en jeugdhuizen van het Vlaamse platteland.

Filed under , having

0 reacties: